Waarom bamboe kleding?

Royal Bamboo basics zijn makkelijk, tijdloos en vrouwelijk. En gemaakt van bamboe! Dat maakt ze extreem zacht en daarmee jouw kleine dagelijkse verwenmoment. Omdat ze gemaakt zijn van bamboe, zijn de basics ook slim en duurzaam en dat is weer heel goed voor het milieu.

Wat is bamboe?

Bamboe is het snelst groeiende gras ter wereld. Het is sterk, vernieuwbaar, duurzaam en het groeit tot een meter per dag. Bamboe als materiaal kan keihard of flexibel zijn, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Maar het gebruik in de textielindustrie is de meest verrassende toepassing van bamboe van de afgelopen 10 jaar.

Wat zijn de voordelen van bamboe kleding?

Royal Bamboo basics voelen luxueus en zijdezacht aan, dit komt door de ronde vorm van de vezel. Daarnaast hebben bamboe producten antibacteriële eigenschappen, waardoor kleding gemaakt van bamboe onaangename geuren tegengaat en langer fris blijft. Je kunt het dus meerdere keren dragen zonder het Royal Bamboo shirt te hoeven wassen. Onze shirts zijn perfect als je last hebt van een snel geïrriteerde huid. En door de ademende en thermo-regulerende eigenschappen houdt bamboe je lichaam koel en droog als het warm is, maar houdt het je lichaam juist warm als het koud is.

Waarom is bamboe ecologisch beter dan katoen?

Bamboe is een van de meest economische en ecologische producten in de wereld. Het natuurlijke groeiproces van bamboe gebruikt een fractie van de tijd en middelen, die katoen gebruikt voor de gelijke hoeveelheid kleding. Bamboe behoeft kleinere hoeveelheden aan land en water, en geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen die katoen wel nodig heeft. Ook bij het verbouwen van bio katoen zijn grote plantages en constante bewatering onmisbaar. Bamboe daarentegen heeft genoeg aan natuurlijke regenval, heeft minder ruimte nodig omdat het de hoogte in groeit, kan meerdere malen geoogst worden en hoeft niet behandeld te worden met bestrijdingsmiddelen door zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen.

Zou bamboe niet het voedsel van de Panda moeten zijn?

Bamboe die wij gebruiken voor de collectie van Royal Bamboo is Moso bamboe, deze bamboe komt uit de Yunnan provincie in China. Hoofdingrediënt op het menu van de zeer kieskeurige Reuze Panda is Bashania Fangiana. Deze bamboe groeit in grote gebieden van het Westelijke Sichuan gebergte. Dit betekent dat de door ons gebruikte Moso bamboe niet gegeten wordt door de panda.

Wij zouden ons gelukkig moeten prijzen dat we gezegend zijn met een dergelijke wonderbaarlijke plant, die onder de zwaarste condities kan overleven en kan groeien in vele verschillende klimaten. Royal Bamboo draagt er graag aan bij de bamboe te ondersteunen en te promoten.