Wat is Slow Fashion?

Slow fashion gaat om een bewustwording van het hele modeproces, vanaf design, de productie en de mogelijkheid van hergebruik. Het gaat ook om liefde voor je kleding en hoe je het zo lang mogelijk mooi houdt. De kledingstukken van Royal Bamboo worden vanuit de „slow fashion“ filosofie gemaakt. Vanaf het begin heeft Royal Bamboo de visie gebaseerd op de waarden van de „slow fashionbeweging”. De visie gaat om de balans tussen ecologische, ethische en esthetische voordelen. Dit heeft vorm gekregen in een collectie die tijd overstijgt. Wij hopen de consument te inspireren tot een keuze die staat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en authenticiteit in plaats van vluchtige trends. Wij maken tijdloze stukken met het idee dat de eigenaars er echt van zullen houden.

Ethiek en Esthetiek

Het maakproces is voor ons van even groot belang als het eindresultaat. Binnen het maakproces geloven wij in duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid, perfectie, vooruitgang en passie! Wij hebben ons gespecialiseerd in bamboe en werken met betrouwbare partners die ons hebben laten zien waar onze kleding gemaakt wordt en dat dit onder goede sociale omstandigheden gebeurt. Onze collectie is constant, dit betekend ook een constante en voorspelbare productietijd. Dit geeft onze makers genoeg tijd om Royal Bamboo te produceren en vermindert de tijdsdruk, wat de makers in de ateliers ten goede komt, maar ook de kwaliteit van onze producten.

Tijdloos Design

Bij Royal Bamboo hebben wij een diepgewortelde focus op tijdloos design. Wij bouwen een slimme collectie: kleding die niet beperkt is tot een seizoen of een trend. Elk model wordt met aandacht voor de perfecte pasvorm en liefde voor details ontworpen. Wij jagen geen trends na, maar passen wel altijd in het modebeeld! Deze formule zorgt ervoor dat Royal Bamboo nooit in de sale hoeft, de collectie behoudt zijn waarde, ook volgend jaar.